Egy 18 éves palesztin terrorista megszúrt négy embert Tel-Avivban

2017.04.23. 18:40

Egy fiatal palesztin több embert megszúrt Tel-Aviv egyik forgalmas utcáján. Az áldozatok nincsenek életveszélyben, azonban nem mindegyikűjük állapotáról közöltek pontos információkat.

A rendőrség letartoztatott egy 18 éves palesztint, aki Tel-Avivban, a Hayarkon utcán, a Leonardo Beach Hotel közelében megszúrt három férfi és egy nőt – írja az Ynetnews. Mind könnyebben sérültek meg.

A rendőrparancsnok elmondta, hogy a támadás után a férfit a hotel személyzete és rendőrök együtt fogták el. Ezután átadták az izraeli belbiztonsági ügynökségnek, a Sin Bétnek. A nyomozás során arra a következtetésre jutottak, hogy a támadás mögött nacionalista motiváció volt.

 Nem világos, hogyan lépett be Izrael területére"

– mondta a város rendőrségi parancsnoka, aki megjegyezte még vizsgálják, hogy a terrorista rendelkezett-e napi belépési engedéllyel ahhoz, hogy az országban tartózkodhasson.

Két sebesültet elvittek a sürgősségire: egyikük egy 50 éves férfi, a másik pedig egy 70 éves nő volt. A nő azt nyilatkozta, hogy éppen a férjével és egy ügyféllel volt, amikor a terrorista berohant a boltjukba, amely a szállódában van. A nő megkérdezte a férfitól, hogy mit akar, erre az megütötte és elrohant. Utána ment a nő férje, aki leteperte a férfit és feltartoztatta addig, amíg rendőrök kiértek. Később kiderült, hogy a nőt egy pengével csapta meg a fülénél.

Ron Huldai polgármester azt mondta, hogy ez egy fájdalmas figyelmeztetés arról a nehéz valóságról, amelyben élnek, különösen a holokauszt emléknapjának előestéjén. A politikus azt is mondta, hogy mindenkinek köszöni, akik a gyors reagálásukkal megelőzték a nagyobb bajt. A politikus kijelentette, hogy továbbra sem fognak a terrorizmusnak engedni és kívánják, hogy az áldozatok minél előbb felépüljenek.