Nem sokáig örülhettek a rabolt pénznek

Vágólapra másolva!
A brazil rendőrség kedden elfogta az előző napi több milliós paraguayi rablás tíz tettesét - közölték a szövetségi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A csoport részese volt annak az ötventagú, állig felfegyverzett bandának, amely Ciudad del Este városban egy széfből több millió dollárt rabolt el. A tettesek menekülés közben és egy rajtaütéskor tűzharcba keveredtek a rendőrséggel, a lövöldözésben négyen meghaltak.

A banditák a brazil határnál lévő, egyébként a csempészetről és erőszakos bűncselekményekről hírhedt településen ütöttek rajta az egyik pénzszállító cég telephelyén, ahonnan egy széfből több millió dollárt zsákmányoltak. A tettesek 16 járművet felgyújtottak, gránátokat dobtak a cég székhelyének három pontjára, mielőtt felrobbantották volna a széfet.

Juan Cocci, a Prosegur pénzszállító cég latin-amerikai elnöke elmondta, hogy 8 millió amerikai dollárnyi pénz hiányzik a széfből, amelyben előzőleg 49 milliót tároltak.

A brazil rendőrség tájékoztatása szerint az igazságügyi szerveknek sikerült másfélmillió dollárnak megfelelő pénzt - brazil realban, paraguayi guaraníban és amerikai dollárban - megtalálni. Anibal Lima, a paraguayi rendőrség helyi szóvivője azt mondta, hogy a tettesek vagy egy Sao Pauló-i, vagy egy Rio de Janeiró-i brazil bűnbandához tartozhatnak.