Nagyon drágán kelt el John F. Kennedy naplója

2017.04.27. 13:21

Jóval a becsült ár felett kelt el a volt amerikai elnök naplója, melyet még megválasztása előtt kezdett el írni. Hitlerrel kapcsolatos feljegyzések is vannak benne.

Egy 71 éves J.F. Kennedy-gyűjtő, Joseph Alsop győzte le a helyszínen és telefonon licitáló vetélytársakat. A személyes kollekcióba szánt naplót csaknem 720 ezer dollárért, vagyis körülbelül 206 millió forintért vette meg. Alsop 16 éves korában még az egykori elnökkel is találkozott.

Forrás: Origo

A 61 oldalas, nagyrészt gépelt szövegeket tartalmazó naplót Kennedy 28 éves korában, 1945-ben vezette, amikor a Hearst-lapok újságírójaként a háború dúlta Európából tudósított. Ebből adódik, hogy nemcsak életének személyes pillanatait örökítette meg, hanem világnézetének formálódásáról is beszámolt.

Azt is leírta, hogy látta Hitler bunkerét, közben pedig azon tanakodott, vajon tényleg megölték-e. A naplóból viszont az is világosan kiérhető, hogy Kennedy kételkedett az ENSZ hatékonyságában.A napló előző tulajdonosa, Deirdre Henderson a meggyilkolt elnök születésének 100. évfordulóján árverezte el a személyes iratokat.