10 éve annak, hogy eltűnt a brit kislány, Madeleine McCann Portugáliában, nyomtalanul. A szülők még mindig reménykednek, hogy a gyermekük életben van, nem adják fel a kislány, Madeleine keresését. 

A szülők, a háttérben egy könyvborítón a kislány portréjaForrás: AFP/Carl De Souza

Már tíz éve annak, hogy a kislány, Madeleine McCann a portugáliai nyaralásuk alatt eltűnt. A szülők továbbra sem adják fel a keresést. Még mindig reménykednek, hogy a lányuk életben van, és egyszer megtalálják.

Egyetlen szülő sem adja fel, míg nem tudja biztosan, hogy a gyermeke már nem él. És erre semmi bizonyíték nincs.

– mondta Garry McCann, a kislány édesapja.

Az édesanya még mindig reménykedik, hogy a lánya él valahol.

Nem gondolta volna azt sem, hogy 10 év elteltével sem derül ki semmi lánya hollétéről vagy állapotáról.

Madeleine McCannt keresi a rendőrség PortugáliábanForrás: AFP/Francisco Leong

A szülők próbálnak továbblépni, igyekeznek a 13 éves Maddie ikertestvéreire összpontosítani. Ugyan nem tudják magukat túl tenni lányuk eltűnésén, de az édesapa szerint meg kell szokniuk, hogy ez az új a normális. Fel kell fogniuk, hogy az idő nem áll meg. Ugyanakkor Kate, az édesanya minden évben megveszi lányuknak a születésnapi és karácsonyi ajándékát.

Mindig arra gondolok, hogy mennyi idős, és olyat veszek, ami akkor is jó lesz neki, amikor legközelebb újra láthatjuk egymást

– mondta Kate McCann.

A kislány 2007-ben, nem sokkal a negyedik születésnapja előtt tűnt el a portugál Algarve városában. A szülők május 3-án este lefektették a gyerekeket aludni, majd elmentek kikapcsolódni. Azon az estén látták utoljára a gyereküket.

A nyomozás eddig 4,1 milliárd forintba került nekik, és még mindig nem zárult le. A rendőrség még mindig talál kritikus pontokat, amik alapján folytathatják a lány keresését.

Feltételezhetően elrabolták a kislányt, de hogy miért, még mindig nem derült ki. Az elmúlt tíz évben voltak, akik a szülőket is vádolták, a rendőrség is vizsgálta őket, de végül nem találtak kézzelfogható nyomot arról, hogy mi történhetett Madeleine-nel.