A héten elfogadhatják az új egészségbiztosítási törvényt az Egyesült Államokban

Horizontal
US President Donald Trump delivers a statement on Syria from the Mar-a-Lago estate in West Palm Beach, Florida, on April 6, 2017. Trump ordered a massive military strike against a Syria Thursday in retaliation for a chemical weapons attack they blame on President Bashar al-Assad. A US official said 59 precision guided missiles hit Shayrat Airfield in Syria, where Washington believes Tuesday's deadly attack was launched. / AFP PHOTO / JIM WATSON
Vágólapra másolva!
Ez egy nagyszerű hét lesz - mondta Gary Cohn, a Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsának vezetője. A CBS televízió hétfő reggeli műsorában arról beszélt, hogy a héten elfogadhatják az új egészségbiztosítási törvényt az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Cohn azt mondta, hogy nemcsak ő, hanem a Trump-kormányzat többi tagja is meg van győződve arról, hogy a héten meglesz az új törvény.

- fogalmazott a Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsának vezetője

Gary Cohn, a Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsának vezetője Forrás: AFP/2015 Getty Images/Anna Webber

A CBS munkatársai egy másik interjúban a Fehér Ház kabinetfőnökét, Reince Priebust is megkérdezték az ügyről, aki szintén megerősítette, hogy a héten várhatóan megszavazzák az új törvényt.

Roosevelt elnöksége óta ez lesz az első leggyorsabban megszavazott sarkalatos törvény

- tette hozzá Priebus.

Forrás: AFP/Jim Watson

Az új egészségbiztosítási törvény megszavazása nagy győzelmet jelentene Donald Trump elnöknek.

Eredetileg elnöksége első száz napjában szerette volna megvalósíttatni, ám terve a republikánus tábor egyik csoportjának ellenállásán megbukott.

Az egészségügyben is az abszolút szabadpiac elveit hirdető libertariánus csoport azért nem szavazta meg a törvényjavaslatot, mert az megőrizte a Barack Obama nevéhez fűződő Obamacare néhány elemét. A magát Szabadság Csoportnak nevező törvényhozói csoport azonban a múlt héten jelezte, hogy a tagjai meggondolták magukat, hajlandóak megszavazni a törvénytervezetet.

Az adóreform a szegényeket segíti majd

Gary Cohn a televíziós interjúban beszélt Trump elnök adóreformjáról is. Elmondta, hogy a kormányzat a kongresszusban élénk egyeztetéseket folytat róla. Cohn azt is mondta,

az új adórendszer a középosztályt és a jövedelmüket tekintve alsóbb társadalmi rétegeket segíti majd.