Donald Trump találkozna az észak-koreai vezetővel

Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök megtiszteltetésnek venné, ha találkozhatna Kim Dzsongunnal. Ennek ellenére nincsenek kétségei afelől, hogy senki sincs biztonságban az észak-korai vezető miatt. 
Vágólapra másolva!

Donald Trump amerikai elnök a Bloomberg hírügynökségnek nyilatkozott, és azt mondta, nyitott arra, hogy megfelelő körülmények között találkozzon az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal. Donald Trump azt mondta, „helyénvaló lenne, ha találkoznék vele,

megtiszteltetésnek venném".

Az Egyesült Államok és Észak-Korea között nincs diplomáciai kapcsolat. Az elnök a Fox televíziónak is interjút adott az észak-koreai helyzetről, ezt hétfőn este sugározzák, de a televízió már közölt belőle néhány részletet.

A Foxnak Donald Trump azt mondta, hogy az amerikaiak „valószínűleg nincsenek biztonságban” az észak-koreai fenyegetés miatt. „Senki sincs biztonságban” – mondta, és az észak-koreai vezetőre célozva azt mondta, hogy

a fickónak atomfegyverei vannak.

A Dél-Koreában telepített THAAD rakétavédelmi rendszerről azt mondta, hogy biztonságos.
A Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban Donald Trump belpolitikai kérdésekről is beszélt. Azt mondta, hogy szándékában áll a Wall Street legnagyobb bankjait feldarabolni, és visszatérni ahhoz a régi rendszerhez, amelyben a bankrendszerben elkülönült a lakossági hitelezés és a beruházási tevékenység.

Arról is beszélt, hogy

fontolgatja a benzinadó emelését,

de a befolyó többletpénzt csakis az infrastruktúra beígért fejlesztésére fordítanák. Az adóreform tervezetéről pedig elmondta, hogy intenzív tárgyalások folynak róla a kongresszusban, és elképzelhetőnek tartja, hogy visszavonja a terv némelyik részletét. A részleteket azonban nem fejtette ki az interjúban.