Halálos viharok söpörnek végig az Egyesült Államok déli és középső részén

Vágólapra másolva!
Súlyos csapást mért az időjárás az Egyesült Államok déli és közép nyugati részére. Több tornádó is lecsapott, hatalmas áradások és egy hóvihar is volt a hétvégén. A szélsőséges időjárás 14 ember, köztük több gyerek életét követelte. Az áldozatok száma valószínűleg még emelkedni fog, a mentés még több helyen folyik - írjaa Deutsche Welle.
Vágólapra másolva!

Négy tornádó pusztított szombaton Texas államban. Canton polgármestere, Lou Ann Everett azt mondta újságíróknak vasárnap reggel, hogy legalább négyen meghaltak és ötvenen megsérültek. A tornádó erejét mutatja, hogy nyaralókat semmisített meg, fákat tépett ki gyökerestül és még egy teherautót is felkapott.

Halálos áradás Arkansas-ban

A szomszédos államban, Arkansas-ban árvíz és szélvihar tombolt, öt ember halt meg. Elsodort egy 10 éves gyereket is a víz, és a tűzoltóparancsnok is meghalt, aki egy autóval karambolozott miközben a mentést végezte a vihar alatt.

Az arkansasi mentőalakulatok még mindig keresnek egy 18 hónapos kislányt és egy 4 éves fiút, akiknek az autója lesodródott egy hídról

– adta hírül a Madison megyei seriff hivatal.


A nagy esők okozta árvíz eddig két embert ölt meg Missouri államban. Az egyik áldozat egy nő volt, aki állítólag nem tudott kijutni az autójából, amikor azt elsodorta az ár.

A Mississippi katasztrófavédelmi osztály megerősítette, hogy ketten haltak meg, az egyikük egy 7 éves gyerek, akit halálos áramütés ért.

A nashville-i rendőrség tájékoztatása szerint Tennessee államban egy 2 éves kislány halt meg, amikor egy széllökés ledöntötte azt a futballkaput, ami mellett állt. A nehéz fémszerkezet ráesett.

A hóvihar tönkreteheti a termést

Kansasben és Oklahomában vasárnap hóvihar tombolt. A nem várt hóról és szélről videókat posztoltak a helyi gazdák a Twitteren. Sokan aggódnak a búzáért, félő, hogy a fagy kárt okoz a növényekben.

A hatóságok lezárták a kansasi autópályát, ahol a hó vastagsága 8-10 cm.

Folytatódhat a pokoli időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az áradások folytatódnak Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois és Indiana államban. A hatóságok arra is figyelmeztetettek, hogy súlyos viharok várhatóak az Atlanti-óceán közepén, és Egyesült Államok északkeleti részén hétfő délután.