Meghalt a világ legidősebb embere

Sragen, 2017. május 2. 2017. február 25-én készített kép, amelyen az állítólag 146 éves indonéz férfit, Sodimejót támogatja 47 éves unokája, Suryanto a Jáva szigetének középső részén fekvő Sragenben. Sodimejo, népszerűbb nevén Mbah Gotho 2017. május 1-jén meghalt. Az anyakönyve szerint 1870. december 31-én született férfi a világ legöregebb embere volt, ha a dokumentumnak hinni lehet, ám Indonéziában csak 1900 óta jegyzik hivatalosan a születési időt, és korábban számos hibás anyakönyvezés történt. (MTI/EPA/Ali Lutfi)
Vágólapra másolva!
Az indonéz férfi 146 éves volt, legalábbis az anyakönyve szerint. Az országban csak 1900 óta jegyzik a születéseket, a régebbiek között sok a hibás dokumentum.
Vágólapra másolva!

Sodimedjo a papírjai szerint

1870-ben született.

A számos hibás anyakönyv ellenére az indonéz férfiét valódinak gondolják.

Még április közepén került kórházba egészségi problémákkal, de néhány nap után hazakéredzkedett. "Amióta hazatért, csak néhány kanálnyi kását és kevés folyadékot fogyasztott, később pedig már nem fogadta el az ételt és italt" – mondta róla az unokája.

Az indonéz férfit, Sodimejót támogatja 47 éves unokája Forrás: MTI/EPA/Ali Lutfi

Sodimedjo még életében azt tanácsolta, aki sokáig akar élni, legyen türelmes.

– állította.

A férfi erős dohányos volt, és négyszer nősült. Mind a tíz testvérét túlélte, ahogyan a gyerekeit is. Ő lehetett a világ legidősebb embere.