Összevertek egy ismert koszovói újságírót és politikust

2017.05.13. 12:53

Összeverték Pristinában Arbana Xharra ismert koszovói újságírót és politikust, aki a korrupcióról és a politikusok visszaéléseiről, illetve a vallási szélsőségességről írt oknyomozó cikkeket.

A fiatal nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség szerint állapota stabil. Éjfél után támadták meg többen az utcán, a háza közelében. A tettesek nem ismertek, és indítékukról sem lehet tudni semmit - jelentette a helyi média.

Több vezető pristinai politikus és a koszovói újságíró szövetség is elítélte a támadást.

Arbana Xharra az egyik legismertebb koszovói újságíró, korábban az első koszovói független lapban, a Koha Ditoréban dolgozott, majd a Zeri című újság főszerkesztője lett, de a múlt héten lemondott, és csatlakozott a legnagyobb koszovói tömörüléshez, a jelenlegi kormányzó Koszovói Demokrata Párthoz (PDK).

Arbana Xharrát a korrupcióról és a politikusok visszaéléseiről, illetve az iszlám szélsőségességről írt tényfeltáró cikkei miatt többször halálosan megfenyegették, de hasztalan fordult emiatt a rendőrséghez.

Az újságíró-politikus számos koszovói és nemzetközi díj kitüntetettje. Két évvel ezelőtt kapta meg az amerikai külügyminisztérium díját, amelyet nőknek ítélnek oda bátorságukért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK