Szíria tagadja a tömeges kivégzéseket

Szíria, 2017. május 15. Az amerikai külügyminisztérium által 2017. május 15-én közreadott, a DigitalGlobe amerikai cég által 2015. január 15-én készített műholdfelvétel egy feltételezett krematóriumról egy szíriai börtönkomplexum területén Damaszkusz közelében. Az amerikai kormányzat rendelkezésére álló információk szerint a szír kormány tömeges kivégzéseket hajt itt végre és a kivégzettek földi maradványait a börtön mellett épített krematóriumban semmisíti meg. (MTI/AP/Amerikai külügyminisztérium/DigitalGlobe)
Vágólapra másolva!
Hollywoodi történetnek nevezte a damaszkuszi külügyminisztérium az amerikaiak vádját, vagyis hogy Szíriában tömegesen végeznek ki és hamvasztanak el rabokat.
Vágólapra másolva!

Stuart Jones, az amerikai külügyminisztérium közel-keleti ügyekkel foglalkozó tisztségviselője korábban azt mondta, úgy vélik, hogy a szíriai hatóságok krematóriumokban szabadulnak meg a börtönökben meghalt raboktól.

Egy feltételezett krematórium műholdfelvétele Damaszkusz közelében Forrás: MTI/AP/Az amerikai külügyminis/-------------------

Az USA szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök kormánya több ezer fogollyal végzett, úgy sejtik, naponta legalább 50 rabot akasztanak fel.