Délen aszály, északon kolera pusztít Angolában

Vágólapra másolva!
Több mint 1,4 millió embert, köztük több mint 750 ezer gyermeket sújt az aszály Angolában, főként az ország déli részében - áll az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF havi jelentésében. "Súlyos aszály sújtja Angola hét déli tartományát, aminek következtében közel 90 százalékkal csökkent az élelmiszertermelés" - áll a jelentésben."Nyolcszázezer ember élelmezése bizonytalan" a 25 millió lakosú országban - tette hozzá az UNICEF.Az ENSZ Gyermekalapja figyelmeztetett, hogy ország északi vidékein, ahol bőséges volt a csapadék, koleraveszély van. Áprilisban 392 koleragyanús megbetegedést észleltek, közülük 18 halálos kimenetelű volt.Az UNICEF becslése szerint 20 millió dollárra van szükség, hogy segítsenek Angolának kilábalni a válságból.Az El Nino éghajlati jelenség következében Afrika déli részében közel három éve súlyos aszály pusztít. Dél-Afrika északi részében - Mozambik és Zimbabwe egyes vidékein - bőséges csapadék volt, más régiókat továbbra is sújt a természeti katasztrófa.
Vágólapra másolva!

"Súlyos aszály sújtja Angola hét déli tartományát, aminek következtében közel 90 százalékkal csökkent az élelmiszertermelés" - áll a jelentésben.

"Nyolcszázezer ember élelmezése bizonytalan" a 25 millió lakosú országban - tette hozzá az UNICEF.

Az ENSZ Gyermekalapja figyelmeztetett, hogy ország északi vidékein, ahol bőséges volt a csapadék, koleraveszély van. Áprilisban 392 koleragyanús megbetegedést észleltek, közülük 18 halálos kimenetelű volt.

Az UNICEF becslése szerint

20 millió dollárra van szükség, hogy segítsenek Angolának kilábalni a válságból.

Az El Nino éghajlati jelenség következében Afrika déli részében közel három éve súlyos aszály pusztít. Dél-Afrika északi részében - Mozambik és Zimbabwe egyes vidékein - bőséges csapadék volt, más régiókat továbbra is sújt a természeti katasztrófa.