Halálra köveztek egy párt Maliban

Vágólapra másolva!
A helyi szélsőségesek vadházassággal vádolta a párt, ezért halálra kövezték őket. A kivégzést állítólag az egykori polgármester rendelte el - közölte csütörtökön egy helyi tisztségviselő.
Vágólapra másolva!

A volt polgármester rendelhette el a kivégzést

A neve elhallgatását biztonsági okokból kérő tisztségviselő elmondása szerint

a pár halálra kövezését az ország északkeleti részén található Aguelhok egykori, mostanra dzsihadistává vált polgármestere rendelte el,

és az Anszár ed-Dín, az az A hit védelmezői nevű, többnyire a tuareg törzs ultrakonzervatív tagjaiból álló, szélsőséges iszlamista csoport hajtotta végre. Aicha Belco Maiga, a Kelet-Maliban található Kidal város nemzetgyűlésének elnökhelyettese megerősítette a halálhírt, de arra vonatkozóan nem szolgált további részletekkel.

Már korábban is történt halálra kövezés a városban

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló Anszár ed-Dín szalafista csoport 2012-ben hajtotta uralma alá Mali északi részét, az ellenőrzése alatt álló területeken pedig

bevezette a saríát, az iszlám törvénykezés általa képviselt kíméletlen változatát.

Ennek keretében a szervezet ugyanebben az évben szintén halálra kövezett egy párt. Habár a csoportot 2013-ra sikerült kiszorítani a térségben található fellegváraiból, a szervezet továbbra is komoly fenyegetést jelent Mali számára.