A csonthéjas magvak fogyasztása csökkenti a rák kiújulását

Vágólapra másolva!
A mogyoró, mandula, pekán és kesudió fogyasztását ajánlják amerikai kutatók
Vágólapra másolva!

A csonthéjas magvak fogyasztása, mint a mogyoró, mandula, pekán és kesudió fogyasztása jelentősen csökkenti a vastagbélrák visszatérésének esélyét. Amerikai kutatók 826 olyan páciensnél végezték felmérésüket, akik harmadik stádiumú vastagbélrák kezelésen estek át. A páciensek, hetente legalább 56 gramm valemilyen csonthéjas magtermést fogyasztott. Náluk 42 százalékkal kisebb eséllyel tért vissza a rák, és 57 százalékkal kisebb volt a halál kockázata, mint azoknál, akik nem fogyasztottak ilyen magvakat. A szívbetegségek és a diabétesz területén számos kutatás mutatta már meg a magvak fogyasztásának előnyeit. A kutatást vezető Temidayo Fadelu elmondta, hogy fontosnak érezték, hogy ezeket az előnyöket a vastagbélrákban szenvedők is hasznosíthatják e. A tudósok ugyanakkor kiemelik, hogy a csonthéjas magvak fogyasztása nem helyettesítheti a kemoterápiát vagy más, a vastagbélrák esetében alkalmazott kezeléseket.