Nem utazhat az USA-ba nyolc venezuelai legfelsőbb bíró

MADURO MOROS, Nicolás
Caracas, 2017. május 19. Tüntetők a Nicolás Maduro venezuelai elnök és szocialista kormánya elleni tiltakozáson Caracasban 2017. május 18-án. Április eleje óta szinte mindennaposak a tüntetések Venezuelában, a biztonsági erők és a tüntetők közötti összecsapásokban eddig legkevesebb 43-an vesztették életüket, a sebesültek száma több száz. (MTI/EPA/Miguel Gutierrez)
Vágólapra másolva!
Nemzetközi szinten is óriási felháborodást keltett, amikor néhány hete a venezuelai legfelsőbb bíróság minden jogkörétől megfosztotta a dél-amerikai állam ellenzéki többségű parlamentjét.
Vágólapra másolva!

Bár az intézkedést azóta a bíróság visszavonta, az USA szerint ezzela népszerűtlen Nicolás Maduro venezuelai szocialista elnök kormányát akarták gyengíteni.

Steve Mnuchin pénzügyminiszter azt mondta, a szankciókra a venezuelaiak védelme érdekében volt szükség, ezért az USA büntetőintézkedéseket rendelt el a venezuelai legfelsőbb

bíróság nyolc tagja, köztük a testület elnöke ellen.

Ez azt jelenti, hogy nem utazhatnak az Egyesült Államokba, és nem is kereskedhetnek amerikaiakkal.

Tüntetők a Nicolás Maduro venezuelai elnök és szocialista kormánya elleni tiltakozáson Caracasban Forrás: MTI/EPA/EFE/Miguel Gutierrez

Venezuela

április óta belső harcoktól hangos,

az aktivisták és a rendőrök többször is összecsaptak a Maduro elnök elleni demonstrációkon.

Az El Nacional legutóbb arról írt, az egyik nyugat-venezuelai város kormányellenes tüntetésén meghalt egy 24 éves orvostanhallgató, a fővárosban pedig 55-en megsérültek. Április óta közel 50-en haltak meg.