Húsz afgán rendőrt öltek meg a tálibok Afganisztánban

2017.05.21. 09:57

Húsz afgán rendőrt öltek meg a tálibok az egyik összehangolt támadásban Afganisztánban. Kabulban pedig túszul ejtettek egy finn nőt. 

Felfegyverzett tálibok százai támadták meg az afgán Zabul tartománybeli rendőrségi ellenőrzőközpontot.

Biszmillah Afganmal tartományi kormányzó azt mondta, hogy 20 rendőr halt meg és sokan meg is sebesültek. A biztonsági erők sok támadót agyonlőttek.

A tálibok 40 rakétát lőhettek ki a Pakisztánnal határos Zabul tartományra, Gulam Dzsilani Farahi tartományi rendőrfőnök szerint.

Forrás: AFP/Tariq Mahmood

A tálibok nagyon megerősödtek az elmúlt időszakban Afganisztánban. A kabuli kormány tavaly még az ország 71 százalékát, idén már csak 60 százalékát tartja felügyelete alatt.

A belügyi szóvivő megemlítette azt is, hogy egy német nőt, egy afgán biztonsági őrt meggyilkoltak egy finn nőt pedig túszul ejtettek Kabulban. Egy harmadik külföldi túszt sikerült kimenteni.

Afganisztánban egyre gyakoribbak a túszejtések a váltságdíj reményében. A fogvatartók célpontjai elsősorban helyiek de előfordul, hogy külföldieket is elrabolnak, hogy mégerősebb nyomást gyakoroljanak a kormányukra vagy pénzt követelhessen ki.