A liberális FDP-vel abszolút többséget szerezhet az Angela Merkel vezette CDU a legfrissebb felmérések szerint a szeptemberi németországi választáson. A Martin Schulz vezette SPD-re csak a németek 25 százaléka voksolna.

Ha most rendeznék a német parlamenti választást, akkor a szavazatok 39 százalékát szerezné meg a kormányzó Kereszténydemokrata Unió – derült ki a Forsa legfrissebb kutatásából. A második helyen a három tartományi választást elvesztő szociáldemokraták végeznének 25 százalékkal, legutóbb januárban volt ilyen alacsony a párt támogatottsága. Harmadik helyen a liberálisok (FDP) végeznének 9 százalékkal. A Baloldal (Die Linke) 8, míg a Zöldek és a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak 7-7 százalékot kapna. 

Martin Schulz három tartományi választási vereség után sem tudta megállítani az SPD zuhanásátForrás: NurPhoto/Omer Messinger/NurPhoto/Omer Messinger

A mandátumbecslés alapján a CDU és az FDP megszerezné a mandátumok többségét. A becslések alapján egyetlen olyan választási kimenetel sem létezik, amelyben az SPD kormányt tudna alakítani a CDU nélkül. A mostani felmérés érdekessége, hogy ez már az észak-rajna-vesztfáliai tartományi választás után készült. A nyugatnémet tartományban május 14-én történelmi vereséget szenvedett a Martin Schulz vezette szocdem párt, így egyre messzebb kerül a parlamenti választási győzelemtől.