Manchesteri terrortámadás: újabb két embert fogtak el

2017.05.27. 12:24

A hétfői, manchesteri robbantásnak újabb két gyanúsítottja van. A brit rendőrök hajnalban robbantották rá két férfira az ajtót, hogy letartóztassák őket. 

A rendőrség azt mondta, hogy egy 20 és egy 22 éves férfit fogtak el hajnalban. A rendőrség

külön robbanóeszközzel tudott csak bejutni az épületbe,hogy letartóztassák a két férfit. Jelenleg 11 embert tartanak fogva. Állítólag jó úton halad a nyomozás.

Mark Rowley, Nagy-Britannia vezető terrorelhárítója azt mondta, hogy a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy felszámolják a terrorhálózatot Salman Abedi körül.

Salman AbediForrás: Origo

De hozzátette, hogy még mindig vannak olyan dolgok, amiken nem tudnak kiigazodni. Pedig a nyomozók alaposan megvizzsgálták Abedi potenciális kapcsolatait a dzsihadistákkal Nagy Britanniában, Európában, Líbiában és Közel-Keleten is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Attól is tartanak, hogy hamarosan egy újabb támadás következik. Theresa May miniszterelnök ezért a legmagasabb védelmi szintet rendelte el az országban. Ez azt jelenti, hogy

több száz katonát küldtek a rendőrök helyére a Buckingham palotához és a Parlamenthez. Továbbá fegyveres rendőrök özönlötték el a közlekedési csomópontokat, a turisták által kedvelt helyszíneket és a városközpontot is.