Nyolc halottja van egy gyilkosságsorozatnak az amerikai Mississippi államban, a hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak - közölték vasárnap a helyi hatóságok.

Egy megyei seriffet is megölték

Warren Strain, a Mississippi Nyomozó Iroda szóvivője elmondta, hogy a gyilkosságokat három különböző lakásban követték el, helyi idő szerint a szombat esti órákban a vidéki Lincoln megyében, amely hozzávetőleg 110 kilométerre délre fekszik Jacksontól, a szövetségi állam székvárosától.
Az áldozatok között van egy megyei seriff is, akit helyi sajtóértesülések szerint egy családi dráma miatt hívtak ki

 

a Bogue Chitto nevű település egyik lakáshoz. A rendőr mellett három nő holttestét találták meg a helyszínen. A közeli Brookhaven két lakásán pedig két fiatal fiú, valamint egy férfi és egy nő holttestére bukkantak a hatóságok. A feltételezett elkövetőt elfogták és egy lőtt sebbel kórházba szállították.

"nem méltó élni, azután, amit elkövetett"

A szóvivő szerint a Brookhavenben elfogott gyanúsított ellen még nem emeltek vádat, és korai lenne még az indítékairól beszélni.
Ugyanakkor a helyi sajtó által a 35 éves Willie Cory Godboltként azonosított férfi a The Clarion-Ledger hírlapnak az őrizetbe vételét követően úgy nyilatkozott, hogy "nem méltó élni, azután, amit elkövetett".

A rendőrök által körülvett, megbilincselt férfiról a lap egy videót készített. A felvételen Godbolt egy családi drámáról számol be és arról a szándékáról, hogy a rendőrség végezzen vele.

A feltételezett tettes beszámolójából kiderül az is, hogy az apósa, Vincent Mitchell Bogue Chittóban lévő lakásán a feleségével és

rokonaival folytatott vitát arról, hogy magával viszi a gyerekeit, amikor valaki kihívta a rendőrséget.

Mitchell egy interjúban azt mondta, amikor a rendőr kiérkezett a helyszínre, akkor

Godbolt úgy tett, mintha indulni készülne, majd fegyvert rántott és tüzet nyitott.

Azt is mondta, sikerült elmenekülnie Godbolt feleségével, de három családtag meghalt a házban. Az áldozatok között volt Mitchell felesége és az ő nővére, valamint a feleségének egyik lánya is.

A Daily Leader hírportál úgy tudja, hogy Godbolt nem volt ismeretlen a hatóságok előtt.