Az Iszlám Állam digitális kalifátust épít

2017.05.29. 17:49

Az Iszlám állam az internet világában épít magának egy digitális kalifátust, hogy erősítse szervezetét és beférkőzzön Európába.

Az Iszlám Állam terrorszervezettel az interneten is fel kell venni a harcot, mert digitális kalifátust épít – jelezte a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal elnöke, Hans-Gerog Maassen.
Hans-Georg Maasen alkotmányvédelmi hivatal elnöke elmondta, hogy a dzsihadista szervezet az 'IÁ 2.0" mindig és mindenhol jelenlevő virtuális kalifátust épít.

Az Iszlám Állam internetes propagandája tartós veszélyt jelent a nyugati demokráciára nézve. Európa továbbra is az Iszlám Állam célkeresztjében van és azon belül is a konkrét célpontja Németország. Komoly fenyegetést jelent az al-Kaida terrorszervezet is, amely nagyszabású merényletekkel igyekszik ellensúlyozni tekintélyének gyengülését. – mondta Hans-Gerog Maassen.

Németországban a nyilvántartott potenciális terroristák száma 670 és az országban legalább 10 ezren követik a szélsőséges iszlámot.

A terrorizmus elleni harchoz elengedhetetlen a biztonsági szervek mellett a nemzetközi együttműködés, a politika, a tudomány és a társadalom együttes összefogása.

A német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal elnöke szerint változtatni kell az adatvédelmi szabályokon, valamint javítani kell a terrorgyanús személyek és azok kapcsolatairól az információ gyűjtések gyakorlatát.