A Fülöp-szigeteki hadsereg megadásra szólította fel a szélsőségeseket

Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki hadsereg felszólította a Maute terrorszervezet harcosait, hogy adják meg magukat, amíg nem késő. Harci gépek vonultak a teroristák felügyelete alatt álló Marawi városba. 
Vágólapra másolva!

Restiuto Padilla fülöp-szigeteki dandártábornok felszólította a városban maradt terroristákat, hogy adják fel magukat, amíg nem késő. Az eddigi harcokban

több mint ötven ember halt meg.

A halottak többsége szélsőséges volt.

A Fülöp-szigeteken immár nyolcadik napja tart a harc, a biztonsági erők már tankokat és harci helikoptereket is bevetett a fegyveresek ellen.

A maniliai kormányzat szerint a kormánycsapatok hamarosan visszafoglalják a várost a Maute iszlamista csoporttól, amely az Iszlám Állam terrorszervezettel áll kapcsolatban.

A város lakosait biztonságos helyre kellett szállítani a háborús övezetből. A hatóságok már a város 85 százalékát kiürítették. A civileket Marawi város külterületére vitték, ahol 38 sátortábort alakítottak ki nekik.

A terroristák közzétettek egy olyan videót, amelyen egy katolikus pap tucatnyi civil társaságában kéri meg a fülöp-szigeteki elnököt, hogy vonja ki csapatait a városból és hagyja abba az iszlamisták bombázását. A lelkész a túszok életéért könyörög a felvételen.

A videóban elmondta a lelkész, hogy a szélsőségeseknek joguk van a hitük gyakorlásához és a sária azaz, az iszlám jogrend bevezetéséhez Marawiban.