Újabb gyanúsítottat fogtak el a manchesteri terrortámadás kapcsán

2017.06.03. 14:23

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe a brit rendőrség a 22 halálos áldozatot követelő manchesteri robbantásos merénylettel összefüggésben.

A fiatal férfit Manchester Rusholme nevű kerületében fogták el az éjszaka. A manchesteri rendőrség tájékoztatása szerint azzal a gyanúsítják, hogy megsértette a terroristaellenes törvényt. A férfit azt követően tartóztatták le, hogy pénteken a rendőrség bejelentette: Rusholme kerültében találtak egy gépkocsit, amely fontos lehet a nyomozás szempontjából. A negyedet kiürítették, a Nissan Micra típusú autót átvizsgálták, majd elvitték a helyszínről. A 24 éves férfi a tizenhetedik őrizetbe vett személy az ügyben, közülük hatot szabadon engedtek kihallgatásuk után.

Manchester, 2017. május 23. Sebesülteket ápolnak a Manchester Arena nevű rendezvényközpont 2017. május 22-én, miután Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott a manchesteri létesítmény bejárati csarnokában.Forrás: MTI/AP/PA

Az öngyilkos merényletet a Manchester Arena rendezvényközpontban, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertje után követte el a 22 éves Salman Abedi múlt hétfőn. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en kerültek kórházba.