Trump kritizálta a londoni polgármestert

az új londoni polgármester Sadiq Khan
Britain's Labour party candidate for London Mayor Sadiq Khan (C) arrives at City Hall in central London on May 6, 2016, as votes continue to be counted in the contest for the Mayor of London. London was poised to become the first EU capital with a Muslim mayor Friday as Sadiq Khan took the lead in elections that saw his opposition Labour party suffer nationwide setbacks. / AFP PHOTO / LEON NEAL
Vágólapra másolva!
A Twitter-csatornáján kritizálta Donald Trump amerikai elnök a londoni polgármestert. Érthetően az nem tetszett neki, hogy Sadiq Khan a londoni merénylet másnapján egy közleményében azt írta, hogy a londoniaknak nincs mitől félniük. A polgármester szerint Trump kiforgatta az ominózus mondatot. Khan mindenesetre nem először mond felháborító dolgokat a terrorról. Mintha bagatellizálni akarná a terrorizmust.
Vágólapra másolva!

Fel kell hagynunk a politikai korrektséggel, és ideje biztonságot teremtenünk a saját állampolgárainknak - írta ki néhány órával ezelőtt Donald Trump a Twitteren.

Az amerikai elnök hozzátette, hogy

ha nem jön meg a politikai vezetés esze, a jelenlegi helyzetnél is rosszabb lesz minden.

Trump a londoni merénylet kapcsán kezdett el posztolni, ez az üzenete pedig vélhetően Sadiq Khan londoni polgármesternek is szólt, akinek a reggeli részvét és tájékoztató közleményébe becsúszott egy zavaros félmondat is.

Khan szerint ugyanis hiába a történtek, a londoniaknak semmi okuk a pánikra.

Trump érthetően lecsapott a kiszólásra, egy újabb posztban a következőképpen reagált, már kifejezetten a londoni polgármestert megszólítva:

Vagyis, hogy "a 7 halott és a 48 sebesült ellenére Khan szerint nincs ok a félelemre".

A brit Munkáspárt politikusa, London polgármestere: Sadiq Khan Forrás: AFP/Leon Neal

A londoni politikus viszontválaszára nem kellett sokáig várni, azt mondta, hogy nincs ideje ilyesmivel foglalkozni, de szerinte Donald Trump kiforgatta a szavait. "Szándékosan kiragadta a szövegkörnyezetből, ez egy figyelmeztetés volt a londoniaknak, hogy ne ijedjenek meg a fegyveres rendőrök láttán" - vagyis így próbálta megmagyarázni megmagyarázhatatlanul rossz mondatát.

Volt már ilyen

Sadiq Khan arról is ismert, hogy ő az első muszlim vallású politikus, akit egy nagy európai fővárosnak a polgármesterévé választottak. Nem először mond furcsa mondatokat a terror témájában, tavaly szeptemberben, a New York-i bombatámadás után egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy

Akkori, finoman fogalmazva is buta mondatáért ugyancsak sokan kritizálták.