Lövöldözés Orlandóban - 5 ember meghalt

Orlando, 2017. június 5. Rendőrök a tetthely közelében 2017. június 5-én, miután lövöldözés volt egy munkahelyen a floridai Orlando ipari negyedében. Több ember, köztük a lövöldöző is életét vesztette. (MTI/AP/John Raoux)
Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt hétfő reggel az Egyesült Államokban, a floridai Orlando városban. Öt embert megölt egy férfi, aki a lövöldözés után magával is végzett – tudatta a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az orlandói megyei seriff hivatalának közlése szerint a lövöldözés a város üzleti negyedében történt, helyi idő szerint a hajnali órákban. A hivatal Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy

"a helyzetet stabilizálták", de több halálos áldozat van.

Rendőrök a tetthely közelében (MTI/AP/John Raoux) Forrás: MTI/AP/John Raoux

A Fox 35 Orlando információ szerint a munkahelyi lövöldözés során öten meghaltak, és heten megsérültek. Reggel nyolc órakor érkezett a segélykérő telefon a rendőrségre. Kiérkezésükkor + halott férfit és egy halott nőtt találtak. Egy súlyosan megsebesült férfit kórházba szállítottak, de később belehalt sérüléseibe. A lövöldözést heten élték túl.

Forrás: MTI/AP/Orlando Sentinel/Jacob Langston

Az elkövető egy 45 éves férfi volt, akit áprilisban kirúgtak a munkahelyéről, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért - tudatta a seriff.

A férfi fegyvert és kést rántott, amikor belépett az épületbe, lelőtt öt embert, mejd magával is végzett, mielőtt még a rendőrök letartóztatták volna.

A férfi bűntetett előéletű volt. Marihuána és DUI birtoklásáért korábban letartóztatták - olvasható a Fox 35 Orlando oldalán.

"A jelenlegi tudomásunk szerint semmilyen kapcsolatban nem állt a terrorizmussal, ez egy munkahelyi erőszakos incidens volt" - mondta a sajtónak Jerry Demmings.

Fox News információi szerint az FBI emberei is a helyszínen vannak, és segítik a helyi nyomozók munkáját.

Rick Scott, Florida kormányzója kiadott közleményében elmondta, hogy az elmúlt évben Orlando közösségét még annyian támadták meg, mint még soha.

Scott hozzátette, hogy minden floridait kér, hogy imádkozzanak a családokért, akik érintettek az értelmetlen erőszakban – tudatta a Fox 35 Orlando.