Londoni terrortámadás: egy étterem tulajdonosa hősként mentett életeket

London, 2017. június 5. Az áldozatok iránti kegyeletét rója le egy nő a londoni London Bridge közelében 2017. június 5-én. Június 3-án éjjel három merénylő egy furgonnal gyalogosok közé hajtott a hídon, majd a közeli piac környékén késsel támadt a járókelőkre. Hét ember életét vesztette, negyvennyolc megsebesült. (MTI/AP/Alastair Grant)
Vágólapra másolva!
Egy étterem tulajdonosa nem hagyta, hogy az egyik terrorista bejusson a vendéglőjébe, ezzel húsznál is több ember életét menthette meg. Sergio Fariña azt mondta, tudták, hogy többen is bombának kinéző eszközökkel felszerelve, késekkel a kezükben járják az utcákat, ezért felkészültek a támadásra.
Vágólapra másolva!

Egy spanyol származású férfi több ember életét menthette meg, amikor a szombati terrortámadáskor megakadályozta az egyik terrorsitát abban, hogy bejusson az éttermébe, ami tele volt vendégekkel – írja a The Telegraph.

Szombaton a London hídon egy furgon felhajtott a járdára, és több gyalogost elütött, majd a járműből három ember kiugrott, és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén. Sergio Fariña étterme, az Arthur Hooper a Borough Market közelében van, sokan menekültek oda a gázolás után. A biztonsági felvételen látszik, hogy a tulajdonos elállja a késes támadón útját, és bezárja előtte a bejáratot. Ezzel sok ember életét mentette meg.

Fariña 16 éve él Londonban és tavaly nyáron házasodott meg. Azt mondta, a terroristát, akit kizárt az étteremből, a rendőrség pillanatok alatt lelőtte. „A rendőrség gyorsan cselekedett. Három perc alatt körül vették a terroristákat és gyorsan intézkedtek" – mondta egy galíciai újságnak, a Diario de Pontevedra-nak. Azt is mondta, hogy amikor leszúrtak valakit az étterme előtt, akkor nyitottak tüzet a rendőrök. Előbb nem lőhettek, mert azt hitték, hogy

a terroristák bombamellényt hordanak magukon.

Az étterem vezetője azt mondta, hogy sokkal rosszabb helyzet is kialakulhatott volna, ha ebédidőben történik a támadás, amikor a piacra körülbelül 3000 ember is megfordulhat környéken.

Később az étterem ezt az üzenetet posztotta a Facebook-oldalán.

A szombat esti merényletben heten meghaltak, 48 sebesültet szállítottak kórházba, közülük 18-an továbbra is válságos állapotban vannak.