Kövekkel dobálják a buszokat Brüsszelben

Vágólapra másolva!
A brüsszeli Molenbeek városrészben, ahol többségében muszlimok laknak, egyre gyakoribb, hogy kövekkel dobálják a buszokat, emiatt a sofőrök már nem hajlandóak átmenni a városrész utcáin.
Vágólapra másolva!

A Molenbeekben élő muszlim fiatalok dobálják meg rendszeresen kövekkel a buszokat. Molenbeek egyik utcájában fogták el 2015 novemberében Salah Abdeslamot is, aki a párizsi merénylet felelőse volt. Abban az utcában, ahol Abdeslam lakott, több busz elleni támadás is történt már. Többnek a szélvédője elrepedt, betört.

A sorozatos támadások miatt a Belgium északi, flamand nyelvű tartománya felé induló buszok sofőrei már

nem haladnak át a kerület bizonyos utcáin.

A sofőrök szerint ugyanis nem lehet garantálni az utasok biztonságát. Ezért a helyi rendőrséget is hibáztatják, mert szerintük nem tesznek semmit.

A belga rendőrség elismerte a támadásokat és hozzátették, hogy ez nem csak arra a területre vonatkozik, hanem máshol is gyakran előfordul, hogy

tömegközlekedési járműveket dobálnak meg kövekkel.

Brüsszel lakosságának már több mint 20 százaléka muszlim. Molenbeek pedig az iszlamisták brüsszeli fellegvárának számít. A 2015 novemberében, Párizsban, illetve a 2016 márciusban, Brüsszelben elkövetett terrortámadás szálai is a kerületbe vezettek.