Támadással fenyegette meg a Hezbollah az USA szíriai állásait

Vágólapra másolva!
Támadással fenyegette meg a Hezbollah az Egyesült Államok szíriai állásait
Vágólapra másolva!

Támadással fenyegette meg a szíriai kormányerők oldalán a szíriai konfliktusban harcoló libanoni Hezbollah síita szervezet az Egyesült Államok Szíriában található állásait, ha az átlépi a biztonsági övezetet és bármilyen "vörös vonalat", figyelmeztetett a terrorszervezet, amely a szíriai konfliktus kezdete óta támogatja az Aszad vezette Szíriát.

A szíriai kormány szoros szövetségesének számító Hezbollah azután fenyegetőzött az amerikai állások támadásával, hogy kedden az amerikai vezetésű szíriai koalíciós erők kormánybarát csapatokra mértek csapást a szíriai-iraki határátkelőnél fekvő Al-Tanaf közelében.

Az Egyesült Államok középső parancsnoksága kedden közleményben jelentette be a támadást, melyben közölte, hogy koalíciós erők megsemmisítő csapást mértek a célba vett szíriai kormánybarát csapatokra. az eset kapcsán a Hezbollahhoz közeli al-manar televíziós csatorna, egy olyan videófelvételt közölt, amelyen egy iráni drón látható, amint egy amerikai katonát követ titokban az ország keleti felében. A felvétel a szervezet szerint bizonyíték arra, hogy a szíriai kormánybarát csapatok kedvük szerint támadhatják meg a gyanútlan amerikai egységeket. A síita nagyhatalomnak számító Irán kulcsfontosságú támogatója a libanoni síita szervezetnek, és a szíriai kormánynak is, valamint maga is érintett a szíriai polgárháborúban.