Londonban megbüntették az autósokat, mert nem vitték el kocsijukat a merénylet miatt lezárt területről

2017.06.08. 15:00

Londonban parkolási bírságot kaptak azok az autósok, akik nem tudták elhozni autójukat a Borough Market környékéről a terrortámadás miatt. Már néhány perccel a rendőrségi zárás feloldása után ott voltak a mikuláscsomagok a szélvédőkön.

Londonban parkolási bírságot kapott több autós is, aki a szombat esti terrortámadás miatt nem tudta elhozni időben kocsiját a Borough Market környékéről. A rendőrség akkor órákra lezárta a környéket. 

A The Telegraph arról számolt be, hogy alig öt perccel a zárás feloldása után a kordonon belül ragadt autókon már ott volt a büntetőcédula: 130 fontra bírságolták a késlekedőket. 

Az Independent idéz egy autóst, aki a közösségi médiában számolt be róla, hogyan járt. Azt írta, reggel nyolckor kapta az e-mailt a londoni rendőrségtől, hogy mehet az autóért, feloldották a zárást. 8 óra 5 perckor pedig megbüntették. 

A parkolási bírságokat kiszabó londoni közlekedési társaság közleményben elnézést kért az autósoktól az „érzéketlen hibáért”, és azt ígérte, hogy minden ilyen büntetést törölnek.