Connie Mack: A nyitott határok eszméje egy beteges fantázia

150795345 Horizontal
US Representative from Florida Connie Mack delivers remarks at the Tampa Bay Times Forum in Tampa, Florida, on August 30, 2012 on the final day of the Republican National Convention (RNC). The RNC will culminate later today with the formal nomination of Mitt Romney and Paul Ryan as the GOP presidential and vice-presidential candidates in the US presidential election. AFP PHOTO Stan HONDA / AFP PHOTO / STAN HONDA
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok egykori kongresszusi képviselője, Magyarország amerikai szószólója szerint Soros György maga a probléma, és Orbán Viktor ezt időben felismerte. Connie Mack-kel a 888.hu készített interjút.
Vágólapra másolva!

A 888.hu kérdésére, hogy mit gondol Robert D. Kaplan nemzetközi kapcsolatok szakértő – az Indexen nemrég megjelent – interjújáról, miszerint Orbán Viktor eltúlozza Donald Trump megválasztásának jelentőségét, Connie Mack azt mondta:

Szerinte Orbán Viktor – világviszonylatban mérve – azon kevés politikusok egyike, aki nem ijed meg a kihívásoktól, és attól sem, hogy őszintén és bátran felmérje a viszonyokat.

– mondta.

Connie Mack azt is mondta, Orbán Viktor mindig

a magyar emberek érdekeit helyezi előtérbe,

így hozzájuk és az országhoz igazítja a nemzetközi kapcsolatait. Szerinte ennek fényében jót tett Trump győzelme a két ország kapcsolatának.

Connie Mack Forrás: AFP/Stan Honda

Az egykori kongresszusi képviselő szerint a bevándorlás kérdését illetően abszolút egyetértés van a két ország között annak ellenére, hogy a két nemzet eltérő kihívásokkal néz szembe.

– mondta.

Azt is mondta, a magyarokhoz hasonlóan ők is tudni szeretnék, ki az, aki bejön az országukba, és ezt milyen céllal teszi, ez pedig szinte azonos Orbán Viktor elképzelésével.

– mondta Connie Mack, aki szerint többek közt ide kell sorolni a NATO-tagságot is, hiszen Magyarország és az Egyesült Államok ezen a fronton is erős szövetségesek.

– mondta Connie Mack. Szerinte a demokrata elit sok pénzt, politikai sikert és segítséget köszönhet Sorosnak, ennek fényében persze, hogy szeretik. A republikánusok azonban pontosan ellentétesen gondolkodnak.

– mondta a volt kongresszusi képviselő. Szerinte Soros György egyre aktívabban tevékenykedik Európában, és az egyes országok demokratikus rendjébe próbál meg beleavatkozni azáltal, hogy káoszt generál.

– mondta. Szerinte hiába van rengeteg pénze és egy évtizedek alatt profin felépített politikai hálózata,

Sorost meg kell állítani, hiszen Soros György önmaga egy probléma.

Ezt pedig Connie Mack szerint Orbán Viktor időben felismerte, és meg is próbál a fent említett kihívásokra megfelelő módon válaszolni.