Négy halott és ostromállapot: egy ámokfutó lövöldözött az orosz faluban

Vágólapra másolva!
Egy ámokfutó lelőtt négy embert egy orosz faluban majd tűzpárbajt vívott a rendőrökkel, végül lelőtték. Az orosz hírügynökség szerint a férfi feltehetőleg kábítószer vagy alkohol hatása alatt állt.
Vágólapra másolva!

A 49 éves férfi, Igor Zekov a kratovoi háza ablakából kezdett lövöldözni a Szajga típusú vadászpuskájával. A célpontok a gyanútlan járókelők voltak és a saját szomszédjai. Az elbarikádozott ház éjjel kigyulladt a támadó és rendőrök tűzharca alatt, de Zenkov sikeresen kimenekült az égő házból.

A rendőrök erősítést kaptak, összesen 200 rendfenntartó páncélozott járművekkel vette körbe a férfit, majd felszólították, hogy adja meg magát.

De az ámokfutó kézigránátot dobott a rendőrökre,

akik azonnal lelőtték.

Az orosz belügyi források alapján legalább 14 robbanás történt. A művelet hét órán keresztül tartott, melyben halálos áldozatokon túl két civil és négy rendőr is megsebesült.

A rendőrség szerint a férfinak családon belüli konfliktusa lehetett, ami miatt elveszítette a fejét. De a Komszomolszkaja Pravda című újság helyszíni forrásokra hivatkozó újságírója azt állította,

hogy Zenkov szerint az egyik szomszéd túl magas házat épített, amely "eltakarta előle a napot".

A Life hírportál úgy értesült, hogy a férfit a közeli autószerelő műhely zaja hozta ki a sodrából.

A férfi környezete úgy tudja, hogy a lövöldöző egyébként is pszichikai problémákkal küzdött, de nem zárták ki a drog és az alkohol fogyasztását sem.

A sajtó szerint az orosz lövöldöző korábban Csecsenföldön vagy Afganisztánban szolgált. Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter,

aki helyszínen személyesen felügyelte a hét órán át tartó kratovói műveletet,

bejelentette, hogy az ügyben vizsgálat indult.

Oroszországot az előző hétvégén egy Tver környéki faluban elkövetett mészárlás rázta meg. Akkor Redkinóban Szergej Jegorov villanyszerelő 9 ember lőtt agyon, feltehetően sértődöttségből és részegen.