17 évig ült börtönben, mert hasonlított a rablóra

2017.06.11. 15:14

Tizenhét évet ült a börtönben egy olyan fegyveres rablásért egy amerikai férfi, amit nem követett el. Megkönnyebbült, amikor megtalálták a valódi rablót, aki egyébként kiköpött mása - írta a BBC.

A kansasi Richard Anthony Jones 1999-ben került börtönbe, mert egy szemtanú azt állította, ő követett el egy fegyveres rablást. A férfi 17 éven át harcolt az igazáért, ügyvédje pedig arra kérte a bíróságot, hallgassák meg újra a tanúkat.

Kiderült ugyanis, hogy azonos keresztnévvel él egy másik férfi is a városban, aki ráadásul megszólalásig hasonlít Jonesra. 

A bíró elrendelte Jones szabadon bocsátását, hiszen a 17 évvel ezelőtti rablás helyszínén korábban se ujjlenyomatokat, se DNS-nyomokat nem találtak, így nem volt ellene bizonyítékuk. Sőt mi több, az is Jones ártatlansága mellett szólt, hogy ahol a rablás történt, az hasonmása lakhelyének közelében volt.

„Nem gondolnám, hogy szerencsés vagyok, inkább áldottnak érzem magam" – mondta a férfi az egyik kansasi újságnak. Miután szabadon engedték, Jones boldogan tért vissza családjához.