Az elmúlt 20 év legalacsonyabb részvételi aránya Franciaországban

Voksolni készül egy férfi a dél-franciaországi Gallician falu szavazóhelyiségében 2017. június 11-én, a kétfordulós francia parlamenti választások első fordulójának napján. Voksolásra mintegy 47 millió polgár jogosult, akik a parlament alsóháza, a nemzetgyűlés 577 képviselőjét választják meg öt évre. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Soha olyan alacsony nem volt a részvétel a kétfordulós francia nemzetgyűlési választások első fordulójában az elmúlt 20 évben, mint most.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban a kétfordulós nemzetgyűlési választások első fordulója, mintegy 47 millió választó a parlament eddig baloldali többségű alsóházának 577 képviselőjét választja meg öt évre.

A deles részvételi adatok alapján az elmúlt 20 év adataihoz képest rekordalacsony a részvétel. 1997 óta a legalacsonyabb arány 19,7, a legmagasabb pedig 22,6 százalékos volt ebben az időben.

Ma délig viszont a választók 19,2 százaléka ment el szavazni.

Voksolni készül egy férfi a dél-franciaországi Gallician falu szavazóhelyiségében 2017. június 11-én, a kétfordulós francia parlamenti választások első fordulójának napján. Nincs tolongás. Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo