Megölt három amerikai katonát egy afgán katona

Vágólapra másolva!
Három amerikai katonát megölt, egyet pedig megsebesített egy afgán katona, akit utána agyonlőttek. A helyi tisztségviselők szerint a tálib lázadók azt mondták, az ő emberük volt. A támadás tényét az amerikai védelmi minisztérium is megerősítette.
Vágólapra másolva!

Az eset a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban történt, ahol

az amerikai különleges erők az afgán hadsereg katonáival együtt harcolnak az Iszlám Állam és a tálibok ellen.

A történtekről tájékoztatást adó tartományi kormányzó szóvivője azt mondta, egyelőre ismeretlen a lövöldöző katona tettének oka, de a vizsgálatot már megindították az ügyben.

Közben a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid azt állította, hogy a gyilkoló katona a mozgalmuk tagja volt, és négy amerikai katonát lőtt le, többeket pedig megsebesített.

Washingtonban a Pentagon közleményben erősítette meg a három katona meggyilkolását és a negyedik megsebesítését, a kommüniké azonban további részleteket nem tartalmazott.

Egy neve elhallgatását kérő tisztségviselő azt mondta amerikai tudósítóknak, hogy

belső támadás történt,

vagyis az afganisztáni biztonsági erők egyik tagja támadt a nemzetközi erők katonái ellen. Néhány évvel ezelőtt ez komoly problémát jelentett, de az utóbbi időben a biztonsági intézkedések szigorításának köszönhetően, kevésbé fordult elő ilyesmi. A legutóbb márciusban sebesített meg három amerikai katonát egy afgán katona.