Furcsa ellentmondásokról ír a Huffington Post cikke Soros György tevékenységeivel kapcsolatban. A balliberális amerikai lap felhívta a figyelmet arra, hogy miközben Soros elszántan küzd a pénzmosás, az adóelkerülés és hasonlók ellen, ő maga nem maradt ki az ilyen ügyletekből - írja a 888.hu.

Az író azt emeli ki, hogy a kétes pénzügyi helyzetek ellen a leghatásosabb dolog a transzparencia, a magyar-amerikai spekuláns esetében azonban ez elmarad - írta a 888.hu.

A szerző példaként megemlítette a korrupciós ügyeket vizsgáló Global Witness nevű NGO-t, amelynek működését és finanszírozását titkolózás jellemzi, egyik legnagyobb támogatója pedig éppen Soros.

a Soros György által támogatott civil szervezetek ellen több országban is nyomoznakForrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

A cikk az olvasók elé tárta a Global Witness egyik pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálatát is Guineában.

Izraelben már négy éve vizsgálták, hogy a Soros által támogatott szervezetek az ország érdekei ellen dolgoznak. A Háárec Benjamin Netanjahu kormányfő véleményéről ír, miszerint a külföldi finanszírozás megjelölését előíró

izraeli törvény nem elég szigorú.

A lap szerint Netanjahu keményebben akarja szabályozni az emberi jogi szervezeteket, és teljesen megtiltaná az ezek külföldi pénzelését. Izraelben 27 civil szervezet van, amelyeknek több mint felét külföldről finanszírozzák.