Lövöldözés volt egy müncheni vasútállomáson

2017.06.13. 09:57

Egy rendőr és több utas is megsérült az egyik müncheni pályaudvaron, ahol lövöldözés történt reggel. Egy férfi elvette egy rendőrnő pisztolyát, és többször is lőtt vele. A rendőrnőt súlyos fejlövéssel vitték kórházba. A támadót elfogták. A hatóságok szerint a történteknek nincs közük a terrorizmushoz.

A rendőrnőt a fején érte a lövés, életveszélyes állapotban van, azonnal kórházba vitték – írja a The Sun.

A lövöldözés a városi gyorsvasút (S-Bahn) Unterföhring nevű állomásán történt. Nagy volt a pánik, az egész pályaudvart kiürítették. A lezárt környék felett helikopterek köröztek, és mintegy 200 rendőrt vezényeltek ki.

A Deutsche Welle szerint az esetet egy verekedés előzte meg, amihez kihívták a rendőröket, akik közül az egyiket az elkövető be akart lökni a sínekre. A rendőrnek ezt sikerült megakadályoznia, de a dulakodás közben fegyvere a támadóhoz került, aki lövöldözni kezdett és fejen találta a rendőrnőt.

Egy szemtanú a Bildnek azt mondta, hogy a 26 éves rendőrnőt véresen a földön fekve látta, a vonaton a legtöbb utas pedig a földre vetette magát a lövöldözés pillanatában.

Marcus da Gloria Martins, a rendőrség szóvívője azt mondta, hogy nincs politikai vagy vallási indíték a támadás mögött. Megsebesült két járókelő és a támadó is, akit elfogása közben ért találat. München északi külvárosi részében a vasúti közlekedést felfüggesztették – írja a BBC.

Egy másik szemtanú a Bildnek azt mondta, hogy öt lövés dördült, az utasoknak el kellett hagyniuk a vonatokat. Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a támadónak lettek volna társai.

A 106.4 TOP FM rádióállomás szerint a lövöldöző egy 37 éves német állampolgár. A rendőrség beszámolója szerint az elkövető nem volt büntetett előéletű. 

2016 májusában szintén történt egy incidens a müncheni Grafing nevű vasútállomáson. A mentálisan sérült elkövető akkor késsel támadott meg járókelőket, a késelésben hárman sérültek meg.