Vágólapra másolva!
 Az Egyesült Államok egyik déli államában, Georgiában, kedden két bűnöző agyonlőtt két börtönőrt és megszökött, a georgiai rendőrség intenzíven keresi a két szökött rabot, a fejükre 175 ezer dolláros vérdíjat tűztek ki.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Donnie Rowe és a 24 éves Ricky Dubose akkor szökött meg, amikor az Atlantától mintegy 100 kilométerre délre eső börtönből egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe szállították őket további 31 elítélttel együtt. A fegyveres rablásért elítélt két bűnöző egyike lefegyverezte a rabomobilt kísérő két őrt, és mindkettőjüket agyonlőtte.

A többi bűnözőt a rendőrség őrizetbe vette, a megszökött két férfit egyelőre keresik. Annyi már kiderült, hogy szökésük után betörtek egy madisoni házba, és - a börtönben használatos fehér öltözéket hátrahagyva - ruhákat raboltak maguknak.

A megyei seriff az egyik közösségi oldalon is üzent a két bűnözőnek. "Megszöktetek, de nem sokáig lesztek szabadlábon.

- fogalmazott Scott Berry seriff.

Közleményt adott ki Georgia állam kormányzója, Nathan Deal is. A republikánus politikus leszögezte: "nem takarékoskodunk az erőfeszítésekkel és nem takarékoskodunk az állam anyagi forrásaival sem, hogy megtaláljuk a gyilkosokat".

Donnie Rowe életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte fegyveres rablásért és más bűncselekményekért, Ricky Dubosét pedig 2015-ben ítélték húszéves börtönbüntetésre fegyveres rablásért.

Egy nappal korábban, hétfőn este, egy oklahomai börtönből szökött meg négy elítélt, köztük egy gyilkos.