Londoni tűz: letartóztattak egy embert

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy férfit, aki a Grenfell Tower lakóház áldozatait fotózgatta, és a fotókat feltöltötte az egyik közösségi portálra. Közben megnevezték a tűzvész első áldozatát is. 
Vágólapra másolva!

Az első áldozatként Mohammad al-Hadzsalit azonosították.

A 24 éves férfi szíriai menekült, az Építőmérnöki Egyetemen tanult Nyugat-Londonban - mesélte egy barátja az Independentnek.

A 24 emeletes ház 14. emeletén lakott. Az egyetemista fiú megpróbálta testvérét követni a lépcsőn az égő épületben, de a füst csapdába ejtette. Barátja azt mesélte, hogy két órán át feküdt a padlón miközben a tűzoltók igyekeztek megmenteni a lakókat, de nem értek felidőben a 13. emeletre. Bátyjának sikerült kimenekülnie az épületből, jelenleg a Kings Cross kórházban kezelik - olvasható az Independenten.

Gyerekek, nyugdíjasok, családok tűntek el a tűzvészben, sokan a közösségi médián keresztül keresik családtagjaikat, barátaikat, abban reménykedve, hogy elveszett rokonuknak sikerült kimenekülnie a horror toronyból. A Mirror megosztotta a keresett emberekről szóló felhívásokat.

Letartóztattak egy embert

A Daily Star közzétette egy felvételet, amin az látszik, hogy a rendőrök letartóztatnak egy férfit. A 43 éves embert azután tartóztatták le, hogy fotókat posztolt a tűzvészben meghalt áldozatokról.