Londoni toronyháztűz: 58 halottról beszél a rendőrség

accident Horizontal
Members of the emergency services work on the top floor of the charred remnains of the Grenfell Tower block in Kensington, west London, on June 17, 2017, follwing the June 14 fire at the residential building. Angry London residents heckled Prime Minister Theresa May and stormed local authority headquarters Friday as they demanded justice for the victims of the June 14 Kensington tower block fire that left 30 people dead, with dozens more unaccounted for. / AFP PHOTO / Tolga AKMEN
Vágólapra másolva!
Újra dolgoznak a rendőrök a kiégett toronyházban, és újabb számokat tettek közzé az áldozatokról és az eltűntekről. A hivatalos adat szerint 58 ember halhatott meg a tűzvészben - de ez még mindig változhat. Az épület átvizsgálása folyik, a tűzvész okainak felderítése azonban hetekbe, vagy akár hónapokba telhet.  
Vágólapra másolva!

A londoni rendőrség legfrissebb, hivatalos adatai szerint 30 ember biztosan meghalt, további 28-at pedig eltűntként tartanak számon, de valószínűleg ők sem élték túl a toronyházban pusztító tüzet.

A Metropolitan Police parancsnoka sajtótájékoztatóján azt kérte, hogy aki a toronyházban volt és épségben kimenekült, jelentkezzen a rendőrségen, hogy pontosabban meg tudják határozni, hányan lehettek az épületben, és hányan tűntek el a tűzvészben.

A tiszt arról is beszámolt, hogy

a rendőrség szakemberei visszatértek a toronyházba, ahol lakásról lakásra átvizsgálnak mindent.

Pénteken egy időre elhagyták az épületet a kutató egységek, mert felvetődött, hogy veszélyben lehetnek a súlyosan megrongálódott épületben.

A kiégett toronyházról vasárnap belső felvételeket tesznek közzé - ígérte a rendőrtiszt.

Eddig csak tűzoltók és rendőrök láthatták, mi maradt odabenn Forrás: AFP/Tolga Akmen

Jelentések szerint 400-600 ember lakott a 24 emeletes toronyház lakásaiban. A lángok villámgyorsan átterjedtek a magasház egészére.

Szombaton még 19 sérültet ápoltak különböző londoni kórházakban, tízen közülük válságos állapotban vannak az NHS brit állami egészségügyi hatóság közlése szerint.

Túlélők delegációja járt Maynél

Közben a miniszterelnöknél járt a túlélők és az áldozatok hozzátartozóinak csoportja.

Erről egyelőre csak annyit közöltek, hogy tájékoztatták a kormányfőt követeléseikről.