Videók a párizsi terrortámadás helyszínéről

France: Car rams police van on Champs Elysees
FRANCE, Paris: Police seal off the Champs-Elysees avenue on June 19, 2017 in Paris after a car crashed into a police van before bursting into flames, with the driver being armed. The driver died from his injuries. - AlphaCitizenEye ACE
Vágólapra másolva!
A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy kerüljék el a terrortámadás helyszínét.
Vágólapra másolva!

Hivatalos beszámolók szerint a terrorista járműve délután négy órakor szándékosan nekicsapódott egy rendőr autójának. A rendőrök azonnal a merénylet helyszínére rohantak, az elkövetőnél fegyvert, illetve a kocsiban egy gázpalackot találtak. Az elkövetőn kívül más nem tartózkodott az autóban – írja a Le Figaro.

Gérard Collomb belügyminiszter tájékoztatása szerint a járművet vezető férfi meghalt. A miniszter merényletkísérletnek minősítette a történteket.

A francia hatóságok öngyilkos merénylő által végrehajtott terrortámadásként kezelik a támadást. A párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege vizsgálatot indított. A BFM televízió úgy tudja, hogy egy
33 éves,

a rendőrségi nyilvántartásban iszlamista radikálisként nyilvántartott férfiről van szó.

Különböző médiumok is arról számoltak be, hogy az elkövető 30 év körüli férfi lehet. A rendőrség arra kérte a lakosságot a közösségi oldalakon, hogy kerüljék el a környéket, amely alig kétszáz méterre van a francia elnöki hivataltól.