Vona keresztfia szerint Soros szervezetei pótolhatatlanok

Vona Gábor, Jobbik, Magyar Gárda, WikiLeaks
Vágólapra másolva!
A 2014-es választási programjában még „sáskahadnak" titulálta a Soros-féle szervezeteket a Jobbik, mára a párt teljes, 180 fokos fordulatot végrehajtva egyre többször áll ki mellettük.
Vágólapra másolva!

A 2014-es választási programjában még „sáskahadnak" titulálta a Soros-féle szervezeteket a Jobbik, mára egyre többször áll ki nyíltan a milliárdos által támogatott szervezetek mellett – írja a Pestisrácok.hu.

Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke (és egyben Vona Gábor pártelnök keresztfia) újabb bejegyzést tett közzé a Facebookon, amelyből kiderült, csodálatos véleménnyel van Soros György magyarországi szervezeteiről. Szotyori-Lázár Zoltán azt írta nemrég, hogy:

– idézi a lap Vona keresztfiának szavait.

A Jobbik az elmúlt időszakban nem először áll ki az Soros mellett. Legutóbb áprilisban a Soros-egyetem (CEU) mellett a Jobbik aláírta a balliberális pártok alkotmánybírósági beadványát. Az eset óriási fölhördülést váltott ki az egykori nemzeti radikális párton belül is. Ennek eredményeként minden tisztségéről lemondott, és kilépett a Jobbikból Sarkadi Attila, a párt pomázi elnöke. Borbély Zsolt Attila, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének egykori vezetője is végleg hátat fordított a pártnak; ő Facebook-bejegyzésében azt írta:

– írja a Pestisrácok.hu.

Vona Gábor Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Vona Gábor pártelnök a balliberális pártok alkotmánybírósági beadványának aláírását viszont a „demokrácia ünnepének" nevezte. Mint fogalmazott:

Ha vannak Magyarországon olyan pártok, akik úgy gondolják, hogy ez alkotmányellenes, akkor mi nem fogjuk megakadályozni az Alkotmánybíróságot abban, hogy ezt megvizsgálja. Ennyi történt csupán.

Vona azt is mondta, hogy tiszteletben tartja, ha valaki emiatt nem akar többé a Jobbik része lenni,

ő azonban semmilyen kilépés hatására nem változtat a mostani irányvonalon.

Kifordult Jobbik

Mint arról a PestiSrácok.hu beszámolt, a Jobbik 2014-es választásokra készült „Kimondjuk. Megoldjuk." című programfüzete két helyen is foglalkozik a civilekkel. A közbiztonsági fejezetben (a belinkelt dokumentum 46. oldalán) azt ígérték:

Véget vetünk a nemzetközi jogvédő szervezetek álságos tevékenységének. A kettős mércét alkalmazó, a rendőrséget, a rendvédelmi szerveket, az önkormányzatokat hátráltató, hamis színben feltüntető jogvédő szervezetek (TASZ, Helsinki Bizottság, Amnesty Int. stb.) ügynöki szervezetté nyilvánítását kezdeményezzük orosz minta alapján.

A „sáskahadnak" titulált „civil" jogvédő szervezetekre a cigány–magyar együttéléssel foglalkozó fejezetben is kitérnek (31. oldal). Ráadásul olyan, szókimondó nyelvezettel teszik mindezt, hogy attól ma már valószínűleg elhatárolódnának:

A Jobbik kormányra kerülve őszintén, igazságosan, de határozottan fog a probléma megoldásához, és előre jelezzük, hogy abban sem a különféle jogvédő szervezetek sáskahada, sem a többi párt álságossága, sem a nemzetközi liberális háttérhatalom dühe nem fog bennünket megakadályozni.

Dr. Szotyori-Lázár Zoltán Forrás: Facebook

A lap azt írja, hogy Szotyori-Lázár Zoltán még áprilisban durván sértegette az erdélyi magyarokat, miután Borbély Zsolt Attila politológus, a Jobbik egykori nemzetpolitikai kabinetvezetője nemzetárulásnak minősítette a párt kiállását a CEU mellett. Szotyori-Lázár a Facebookon a következő szövegekkel írt az erdélyi magyarságról:

Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel.

Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt. (...) kezdem azt hinni – bármennyire is keserű kimondani – hogy nem érdemelték meg a kettős állampolgárságot. Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.

Nemsokára érkezett egy hozzászóló, aki szerint Szotyorinak szégyellnie kellene magát. Ő viszont ezt nem így gondolta:

Bár a Jobbik szolnoki elnöke az eset után sajtótájékoztatón kért bocsánatot a szavaiért, röviddel később újabb bejegyzést posztolt Szortyori a Facebookon. Ebben Bayer Zsoltot támadta, amiért a Magyar Idők publicistája előzőleg számon kérte rajta a szavait:

„Innen üzenem a mélyen tisztelt Bayer úrnak, hogy holland telepesek üveggyöngyért és némi készpénzért vásárolták meg egykoron Manhattan szigetét az indiánoktól. A Fidesz pont ilyen módon csapja be az erdélyi magyarokat. Valóban kellemetlen párhuzam − nem is csoda, ha felháborodik rajta −, de nem az erdélyiek, hanem a Fidesz számára."