Tömegbe hajtott egy terepjáró Ukrajnában, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
A katolikus szentmise után a Szent András előtti téren tartózkodó tömegbe hajtott, majd felborult egy terepjáró a nyugat-ukrajnai Lembergben (Lvivben).
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, egyet súlyos állapotban vittek kórházba, miután egy luxusterepjáró rohant a tömegbe a nyugat-ukrajnai megyeszékhely központjának egyik legforgalmasabb területén.

Lemberg Szobornaja terén vasárnap különösen sok turista tartózkodik a környező történelmi látványosságok miatt. Az istentiszteletet követően pedig szinte megkétszereződik a tömeg. Közéjük hajtott be nagy sebességgel egy terepjáró, amely a tulajdonosa szerint – eddig tisztázatlan okokból –

gyakorlatilag ellenőrizhetetlenül elszabadult.

A kocsi tulajdonosa a rendőrségnek azt mondta, hogy a szentmisét követően a nejével együtt ült be a terepjáróba, amely a gyújtás ráadását követően irányíthatatlanul, egyre növekvő sebességgel hajtott a parkolóból a gyalogosok közé. Miután két embert elgázolt, csak azt követően állt meg, hogy a téren álló

emlékmű szegélyének ütközve az oldalára borult.

A baleset során a terepjáró vezetője és felesége nem sérültek meg. A rendőrök vizsgálják a balesetet – írja a ZAXID.net.