A zöldek európai parlamenti (EP) frakciójának elnöknője, Ska Keller a migránsok nagyobb csoportjainak kelet-európai betelepítését szorgalmazza, mondván, hogy ez a lépés elősegítené a bevándorlók integrációját - írta a 888.hu. Szerinte kelet-európai országokba egész szír falvakat kellene telepíteni.

Ska Keller az Európai Parlament zöld frakciójának vezetője elképesztő ötlettel állt elő kedden egy német lapban. Keller korábban az EP-ben folytatott viták során is amellett állt ki, hogy nagyobb csoportnyi menekültet telepítsenek az unió keleti részére, például Magyarországra is. Kedden egy német lapnak adott interjújában ennél is továbbment. 

Ska Keller szír falvakat telepítene Közép-EurópábaForrás: Origo

A zöld képviselő azt javasolta, hogy szír falvakat telepítsenek például Lettországba. A szír falu ötlete egy lehetőség azoknak a menekülteknek, akik egyedül nem akarnak az adott országba menni, mert ott nincsenek menekültek" - mondta Keller a Neue Osnabrücker Zeitung nevű lapnak. A képviselő szerint az emberek szívesebben mennek olyan helyekre, ahol már élnek honfitársaik.

Keller szerint adott esetben rá kell kényszeríteni a keleti országokat arra, hogy migránsokat fogadjanak be, mert szerinte a menekültek elutasítása ellenkezik az uniós joggal. A migráció a heti EU-s csúcson is központi téma lesz.