Már halálos áldozatokat is követelt a rendkívüli hőség

weather Horizontal A tourist poses for a picture on June 22, 2017 at Piazza Duomo in Milan on a hot summer-day.
In Italy, forecasters say the current heatwave could turn out to be the most intense in 15 years, with temperatures around eight degrees above
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok délnyugati részén, Phoenixben, Arizona fővárosában 48 Celsius-fok volt a héten a csúcshőmérséklet, és aki cipő nélkül merészkedett a járdára, az könnyen megégethette a talpát annyira, hogy sérüléseivel orvoshoz kelljen menni.
Vágólapra másolva!

Az égési sebeket ellátó arizonai központ igazgatójának elmondása szerint 18 éve nem volt ennyi égési sérültjük júniusban az időjárás miatt: naponta már 15-en érkeznek. A legtöbb beteg a talpát égette meg, vagy a kezét: felhevült autóban nyúlt felforrósodott tárgyhoz. Egy gyerek azért égette össze magát, mert házuk ajtajának kutyabejáróján kikúszva érkezett a forró járdára.

Képünk illusztráció Forrás: AFP//Miguel Medina

A hőség nem sokkal enyhébb Arizona szomszédjainál: Nevadában és Kaliforniában csak pár fokkal jobb a helyzet. Kaliforniában ketten biztosan az időjárás miatt haltak meg, további négy esetben még folyik a vizsgálat. Arizonából ugyanakkor még nem jelentettek halálesetet a hőség miatt.