Az öngyilkos merénylő tüzet nyitott a rendőrökre, majd felrobbantotta a testére erősített robbanóanyagot, miután körbevették.

A mekkai nagymecset ellen tervezett terrorcselekményt hiúsítottak meg pénteken a szaúdi biztonsági erők. A Reuters szerint az állami televízióban elhangzott, hogy a muszlimok szent hónapja, a Ramadán közelgő csúcspontjára tervezte a támadást. A meghiúsult merénylet a hívők ellen irányult volna a mekkai nagymecsetnél.Az öngyilkos merénylőt azonban csapdába csalták, a biztonsági erők körbevették az épületet, ahol rejtőzött. Ekkor tüzet nyitott a rendőrökre, majd felrobbantotta a testére erősített robbanóanyagot. Az épület összeomlott.

Hat civil és öt rendőr sérült meg a támadásban, a terrorista meghalt. A hatóságok öt gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük egy nőt.

Egyelőre nem tudják, hogy ki áll a tervezett merénylet mögött, de valószínűsítik, hogy az Iszlám Állam. Tavaly májusban a szaúdi biztonsági erők az Iszlám Állam két harcosát lőtték le Mekkán kívül, és további két terrorista robbantotta fel magát.