Letérdeltetik a tinilányokat a tanárok, ha túl rövid a szoknyájuk

Vágólapra másolva!
Az angol West Bridgford Iskolában szigorú szabályok vannak a lányok egyenruhájára vonatkozóan. A tanulókat egy székre térdeltetik, ha úgy látják, a szoknyájuk kicsit is rövidebb a megengedettnél. A szülők szerint nevetséges a szabály.
Vágólapra másolva!

A Nottinghamben lévő iskola szigorú szabályt vezetett be, amiről egy levelet is küldtek a szülőknek.

Eszerint egy egyszerű teszttel állapítják meg, hogy a lányok szoknyája a szabályoknak megfelelő-e. A tanulókat egy kemény felületre térdeltetik, mint például egy műanyag székre, majd megmérik a szoknya és a szék közötti távolságot.

Azt a diákot, akinek a szoknyája szegélye 5 cm-nél távolabb van a széktől, hazaküldik, hogy vegyen fel hosszabb ruhát.

Robert McDonough, az iskola igazgatója azt mondta, ahhoz, hogy a szabályokat igazságosan betartathassa, nem kivételezhetnek senkivel. Az iskolai levél végén azt írták a szülőknek, hogy nem akarnak velük konfliktusba kerülni, inkább a diákok oktatására koncentrálnának.

Az iskolába 1500 tanuló jár, 11 és 18 év közötti diákok. A lányoknak egységes egyenruhát kell hordaniuk: szürke szoknyát és kék blúzt, de viselhetnek szürke nadrágot is, ha akarnak - írja a Daily Mail.

Az egyik szülő azt mondta, mivel jön a jó idő, és a szoknyák ilyenkor rövidülnek, az iskola nyilván tenni akart valamit a túl rövid szoknyák ellen.

Szerinte azonban nevetséges, hogy a lányoknak minden nap a székre kelljen térdelniük, hogy a szoknyájuk hosszát méregessék.

Az iskola igazgatója azonban védi a szabályt. Azt mondta, nem az egész osztály előtt méregetik a lányok szoknyáját.

Ha az egyik lányon túl rövid szoknyát látnak, akkor egy szobába hívják, és ott térdeltetik székre.

A szülők szerint a tanárok nagy ügyet csinálnak a semmiségből.