Az Iszlám Állam helyett civileket bombáztak Szíriában

2017.06.28. 15:42

Legalább harminc civil halt meg szerdán az Iszlám Állam terrorszervezet ellenőrzése alatt álló egyik kelet-szíriai település elleni légicsapásokban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja.

Az emigráns aktivista szervezet nem tudta megmondani, milyen felségjelű repülőgépek támadtak két nappal az amerikaiak vezette nemzetközi szövetségnek a dzsihadisták el-Majádínban lévő börtöne elleni légicsapása után, amelyben mintegy hatvanan haltak meg, többségükben fogvatartottak.

A szerdai légicsapások célpontja az el-Majádíntól 20 kilométerre keletre fekvő Deblán település volt.
Mindkét település a javarészt a dzsihadista szervezet ellenőrizte Deir-ez-Zór tartományban fekszik.
Az OSDH helyi forrásai szerint a halottak száma még nőhet, mert nagyon sok a súlyos sebesült, és holttestek rekedtek a törmelékek alatt.

A nemzetközi szövetség légicsapásokat mér az Iszlám Állam szíriai és iraki állásaira. A dzsihadisták ellen két offenzívát indítottak, hogy kiűzzék őket a szíriai Rakkából és az iraki Moszulból.

Washington hangsúlyozta, hogy számára Szíriában az Iszlám Állam elleni háború az elsődleges cél, még akkor is, ha a korábbinál keményebb hangot üt meg az újabb vegyifegyver-támadás előkészítésével vádolt és ezért megtorlással fenyegetett Bassár el-Aszad elnök rendszerével szemben.