Milliókat fizetett, hogy az ukrán belügyminiszter-helyettessel reggelizzen

Vágólapra másolva!
11 millió hrivnyát fizetett, hogy az ukrán belügyminiszter-helyettessel reggelizhessen
Vágólapra másolva!

Egy orosz állampolgárságú ismeretlen férfi ajánlotta a legmagasabb összeget, 11 millió hrivnyát, azaz 116 millió forintot egy reggeliért Anasztaszija Gyejeva ukrán belügyminiszter-helyettessel a ProZorro ukrán internetes oldal aukcióján.

A fiatal ukrán belügyminiszter-helyettes nemrég azzal került reflektorfénybe, hogy félmeztelen fotók jelentek meg róla közösségi oldalakon.

Gyejevát tavaly ősszel nevezte ki helyettesének Arszen Avakov belügyminiszter, akit ezért számos támadás ért még kormánypárti oldalról is. Nemcsak a fotók nyilvánosságra kerülése, hanem fiatal kora ellenére sem találták a bírálók megalapozottnak Gyejeva kinevezését.

A reggeliért fizetett összeget jótékony célra fordítják, egy ukrán gyermekklinikának vásárolnak lélegeztetőgépet.

Az aukción kisebb kavarodást okozott, hogy egy bizonyos Olena Feszjun újságíró licitált az árverésen, aki később elárulta, hogy egy orosz férfit képviselt a licit során, azaz nem ő, hanem a férfi fog reggelizni a miniszerhelyettessel. Az újságírónő a férfi nevét nem árulta el, csak annyit mondott róla, hogy személyesen nem ismerik egymást Gyejevával, és akit képviselt kész kifizetni a horribilis összeget a reggeliért, ami nem randevú, hanem jótékony célú esemény. Legközelebb a jelenleg Kijevben tanácsadóként dolgozó Ivan Miklos volt szlovák pénzügyminiszterrel közös reggeli futásra lehet licitálni a hírességek bevonásával zajló jótékonysági aukción.