A túl hangosan bulizó turisták viselkedése miatt kért elnézést a helyi lakosoktól Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere a város hivatalos honlapján.

A horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen bulizó fiatalok viselkedése miatt rengetegen tiltakoznak. Az ittas, félmeztelen és gyakran bedrogozott turisták miatt már többször is tettek panaszt a helyiek a városi hivatalnál.

A fiatalok rendre törnek-zúznak, hangoskodnak arról nem is beszélve, hogy semmit és senki nem tisztelnek. Arra vizelnek, amerre akarnak, és oda ülnek be félpucéran, ahova csak akarnak – panaszolták.

Forrás: Dreamstime

A horvát polgármester levelében azt írta, hogy ő is rendkívül elkeseredett és szomorú „a barbár és kulturálatlan” fiatalok miatt. Úgy fogalmazott, hogy „bár az angol fiatalok fizetőképessége messzemenően kiemelkedő, ami nagyon sokat lendít a horvát üdülő tavernáin, de ez még nem jogosítja fel őket az obszcén viselkedésre”.

Kérdezem én, ezek a fiatalok a saját országukban is ilyen vadállat módjára viselkednek, vagy otthon azonnal szigorú büntetésben részesülnének?"- mondta keserűen a polgármester.

A közbiztonságra és tisztaságra a 20 közmunkás mellett számos biztonsági őr és a rendőrség is próbál ügyelni, de a helyzet továbbra is tarthatatlan.