Veszélyes bűnöző szökött meg egy olasz börtönből

Vágólapra másolva!
Nagy erőkkel keresnek az olasz hatóságok egy börtönből szökött veszélyes bűnözőt, aki 15 éven át gyilkosságokkal, rablásokkal és emberrablásokkal tartotta rettegésben Rómát.
Vágólapra másolva!

A gyilkos kijárhatott dolgozni a börtönből

A hírhedt gyilkos, Giuseppe Mastini, becenevén Johnny, a cigány pénteken szökött meg az észak-olaszországi Fossano börtönéből, ahonnan napközben már nyolc hónapja kijárhatott dolgozni. Olasz sajtóértesülések szerint

az 57 éves férfi pénteken nem a szokásos buszra szállt fel, hanem egy autóba ült be, és este nem tért vissza a börtönbe.

A hatóságok ezt követően indítottak hajtóvadászatot utána.

Szökésével összefüggésben a hatóságok keresnek egy kelet-európai, talán román nőt, akivel a szökevény az utóbbi hónapokban kapcsolatban állt.

15 évesen gyilkolt először

Johnny, a cigány 15 éves volt, amikor elkövette az első gyilkosságot egy félresikerült rablás során.

Azzal gyanúsítják, hogy köze volt Pier Paolo Pasolini filmrendező 1975-ös meggyilkolásához is, de ezt nem sikerült bizonyítani.

Már kétszer megszökött a börtönből

A rettegett bűnözőt 1989-ben ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre több gyilkosság, rablás és emberrablás miatt. Mastini a múltban már kétszer megszökött a börtönből, egyszer pedig jó magaviselete miatt kapott egy nap eltávozást. Ez utóbbit arra használta ki, hogy

fegyveres rablások sorozatát kövesse el, amely egy kislány elrablásával és két férfi, köztük egy rendőr megölésével végződött.