Újabb részletek derültek ki a tatárföldi buszbalesetről

2017.07.02. 18:50

Tizennégy ember, köztük két gyerek meghalt, és tizenketten megsérültek abban a buszbalesetben, ami vasárnapra virradó éjjel történt az oroszországi Tatárföldön.

Teljesen kiégett a busz

A hatóságok közlése szerint a baleset helyi idő szerint röviddel éjfél után történt Zainszk város közelében, Moszkvától mintegy ezer kilométerre keletre. A busz egy pótkocsis teherautóval ütközött össze, felborult, majd kigyulladt és teljesen kiégett.

Forrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek

Az első jelentések szerint a busz sofőrje előzés közben feltehetően elvesztette uralmát a kormány felett, de nem tudni pontosan, hogyan történt az ütközés, a vizsgálatok még folynak. A Rosszija 24 hírtelevízió később azt a változatot ismertette, amely szerint az autóbusz jobb első kereke az ütközés következtében leszakadt, ezért borult fel a jármű.

14 ember halt meg a tragédiában

A helyi rendőrségi jelentések szerint a buszban 29 ember utazott a vezetővel együtt, tizennégy holttestet húztak ki a busz roncsai közül, tizenketten kerültek kisebb-nagyobb sérülésekkel kórházba, így a busz két sofőrje is, három ember épségben került ki a balesetből. A halottak között két gyermek is van.

Forrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek

Az illetékes igazságügyi szervek büntetőjogi eljárást kezdeményeztek a szerencsétlenség ügyében, erről részleteket nem közöltek. Az újabb információk szerint a teherautó sofőrjét őrizetbe vették.