Az elmúlt három évben megnégyszereződtek a terrorakciók a belga pályaudvarokon, ezért döntött úgy a közlekedési miniszter, hogy pénzbírsággal sújtaná a pánikhangulatot okozó feledékeny utazókat.

Francois Bellot a La Libre Belgique című belga napilapnak azt mondta, szankcionálni kell a hanyagságot. Erről javaslatot is nyújtott be a parlamentnek, amelyben azt is leírta, a csomagokon a névre szóló címkét is kötelezővé tenné.

Thierry Ney, a belga vasúttársaság szóvivője elmondta, országos kampány indult, amelyben az otthagyott csomagokkal kapcsolatos lehetséges következményekre figyelmeztetik az utasokat.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Belgiumban él egy radikális cselekmények bejelentésére és felvilágosításra alkalmas telefonvonal, ezt több mint kétszázan hívták az elmúlt fél évben. Olivier Plasman, a hívásokért felelős központ főigazgató-helyettese kijelentette, 50 radikális fiatalnak tudtak eddig segíteni, akikkel később szakemberek is foglalkoznak.

A napilap beszámolója szerint 251 bűnszervezetet regisztráltak 2015-ben Belgiumban. Mint írták, a maffiacsoportok a fővárosban működnek, de jelen vannak több nagyvárosban is.